Hamnen

Hamnen har 250 båtplatser. Platser med 2 – 3,5 meters bredd har y-bommar, medan de flesta 4-metersplatser har akterstolpar. Marinan har ett bra läge, skyddat av berg på flera sidor och vetter mot väst. Vi har även gästhamnsplatser med 5 större och 5 mindre platser (4 meters respektive 2,5 meters bredd). Hör av er till oss för att boka gästplats.

Letar du efter säsongsplats för din båt maila oss på info@vindonscamping.se, ange ert namn samt mått på båten och "Ansökan båtplats" som ämne.

I hamnen har vi ett eget sjömärke, en båk. Den står som känningsmärke, det gamla ordet för inseglingsmärke vid inloppet till hamnen. Båken stod klar 2009, samma år som campingen firade 50 år och den finns även representerad på sjökortet.
Båken är en fullskalekopia av en som stod på ön Gäven i inloppet till Lysekil på 1850-talet. Originalet var skapad av Gustav von Heidenstam, som efter denna båktyp ritade genombrutna fyrar som t.ex. Pater Noster ... eftersom denna första båktyp blåste omkull efter några år.